Kraći tekst i linkovi

Link do teksta

Organski nivo: terapija organskih komplikacija


Ko za mene tvrdi da sam protiv operativnih zahvata, onda me taj nije razumio. Ja sam sâm pronašao tzv. "Hamerov skalpel" koji siječe dvadeset puta oštrije nego uobičajeni skalpel. Ja sam za to da se primjeni sve što pacijentu može pomoći, ukoliko to ima smisla.

Kod pet stvari su dosadašnji hirurzi polazili od pogrešnih pretpostavki:

  1. Oni nisu znali da je rak na organu relativno nevažan i da se on automatski zaustavlja prebacivanjem koda u mozgu. Ostaci ovog procesa, kojeg smo nazivali oboljenje raka, za organizam su od manjeg značaja. Oni principijelno ni u kom slučaju ne smetaju organizmu da se dobro osjeća. Navodno, ovo do sada nisu znali medicinari školske medicine, u koje se u prvom redu ubrajaju hirurzi.
  2. Dok su simptomatski medicinari operisali organe, nisu znali o njihovim vezama sa kompjuterom-mozgom. Nemajući pojma o ovim vezama, oni su, u prostodušnoj bezbrižnosti, jurili da sve narkotišu i operišu. Još su najnaivnije neurohirurzi operisali tumore mozga, od kojih su većina bili u stvari relativno bezazlena Hamerova žarišta, već zacjeljena ili duboko u fazi ozdravljenja.
  3. O psihi hirurzi nisu i tako nikad ništa htjeli da čuju. "Ah, gospodine Hamer, kakve veze ima psiha sa kostima?"
  4. Hirurzi, takođe, još nikad nisu čuli za dešavanja u vegetativnom nervnom sistemu, koja protiču na sasvim određen način kod oboljenja raka. Ako znanje o ovom uzmemo u obzir, možemo da dodamo da za pacijenta koji je "bio obolio" od raka pa, u međuvremenu, doživio konfliktolizu i nalazi se u fazi ozdravljenja, operacija predstavlja ogroman rizik zbog narkoze, jer se pacijent nalazi u dubokoj vagotoniji. Osim toga, on ima edem mozga, što je apsolutna kontraindikacija za operaciju koja nije od životne važnosti, pogotovo ako Hamerovo žarište leži u moždanom stablu.
  5. S druge strane, ako je pacijent još u fazi aktivnog konflikta, tumor će nakon operacije da raste dalje. Tako da je operacija i u ovoj fazi nepotrebna i kontraindikovana, jer pogođeni tako sigurno dobija recidiv i novu paniku kad čuje da tumor opet napreduje.
Design by Bili
copyright